ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Νίκος Αβατάγγελος – Φωνητική

Γεννημένος στην Αθήνα από γονείς μουσικούς. Μεγαλώνοντας μέσα στην κλασική μουσική από νωρίς. Έδειξε την αγάπη του για το πιάνο.
Ξεκίνησε το πιάνο με τον πατέρα του, ο οποίος ήταν πιανίστας και σε ηλικία οκτώ ετών γράφτηκε στο Ωδείο Αθηνών, όπου και αποφοίτησε με υποτροφία.
Κατόπιν συνέχισε τις σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση στην Ιταλία στο γνωστό Conservatario di musica Giuseppe Tartini di Trieste στη Ρώμη.
Έχει δώσει ρεσιτάλ σε προσωπικότητες της Ελληνικής και Διεθνούς πολιτικής σκηνής (όπως το προεδρικό ζεύγος George H.W, Bush & Barbara Pierce Bush, τον Mikhail Gorbachev, τον Norsultan Nazarboyen κ.α.) και έχει συμπράξει επί σκηνής με μεγάλες διασημότητες όπως ο Andrea Bocalli, Gino Poali, Demis Roussos κ.α.)
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνεχίζει με διάφορες επιλεκτικές εμφανίσεις και συνεργασίες με πολλούς επώνυμους καλλιτέχνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Επί σειρά ετών, υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής και πιανίστας της οικογένειας Λάτση, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στην εταιρία ‘’Elounda SA Hotels & Resorts’’