ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δημήτρης Δαμαλάς – Latin

Ο Δημήτρης Δαμαλάς γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και άρχισε την εκπαίδευση του στους Λατινοαμερικάνικους χορούς σε ηλικία 12 ετών. Αφού δίδαξε και διαγωνίσθηκε στην Ευρώπη, στα 20 του χρόνια έλαβε υποτροφία από τις σχολές Fred Astaire των Ηνωμένων Πολιτειών για να εργαστεί και να εκπαιδευτεί εκεί περαιτέρω.

Κατά τη διάρκεια της χορευτικής του καριέρας στη Νέα Υόρκη χορογράφησε και εκτέλεσε videoclips Αμερικανών και Άγγλων καλλιτεχνών. Ανάμεσα σε αυτά ήταν το ‘Dance with me’ της Debelah Morgan και Το ‘Ugly’ των Sugababes .
Επίσης χορογράφησε Κινηματογραφικές παραγωγές όπως το ‘Shall we dance’ και το Reality show ‘Ballroom bootcamp’. Έλαβε μέρος στην Παναμερικανική Περιοδεία με τους champions of dance’ και άλλες παραγωγές.

Ο Δημήτρης Δαμαλάς είναι ο πρώτος και μοναδικός Έλληνας χορευτής που διαγωνίσθηκε και στα δυο στιλ λατινοαμερικανικών χορών American Rhythm και Ιnternational Latin
με κορυφαίες διακρίσεις.
Το 2011 κατάκτησε τον επίσημο εθνικό επαγγελματικό τίτλο του American Rhythm στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατόπιν αφιέρωσε την επαγγελματική του ζωή στην εκπαίδευση μαθητών του σε διαγωνιστικό επίπεδο ως pro-am και σε επαγγελματικά ζευγάρια του με εξαιρετικές επιδόσεις.
Ο χορογράφος και χορευτής Δημήτρης Δαμαλάς μετά από 21 χρόνια καριέρας στην Νέα Υόρκη, ζει και διδάσκει στην Ελλάδα.