ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ευδοκία Βεροπούλου – Latin

Η Ευδοκία Βεροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και εργάζεται ως σκηνογράφος από το 2004. Πριν την εκπαίδευσή της στη σκηνογραφία σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στην Αθήνα ενώ παράλληλα ασχολούνταν από πολύ μικρή με το διαγωνιστικό χορό καθώς και με χορό με άτομα με κινητικά προβλήματα συμμετέχοντας σε πρωταθλήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό κι εκπαιδεύοντας την εθνική ομάδα για δύο χρόνια.
Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο χορό μετακόμισε στο Λονδίνο για μεταπτυχιακές σπουδές, όπου και συνέχισε το διαγωνιστικό χορό στην κατηγορία 10 dance Το 2002 αποφοίτησε από το University of Surrey και το Royal Holloway University of London της Αγγλίας, με τιμητική διάκριση αποκτώντας το πρώτο της μεταπτυχιακό στο Σωματικό Θέατρο (MA in Physical Theatre). Δύο χρόνια μετά, ολοκληρώνει και το δεύτερο Μεταπτυχιακό της στη Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Φωτισμό για Χορό (MA in Scenography [Dance]) στο LABAN, City University.
Το 2005 ήταν τελική επιλαχούσα για το Βραβείο Σκηνογραφίας στο Λονδίνο (Linbury
Biennial Prize for Stage Design).
Το 2011 ανέλαβε τον τεχνικό συντονισμό για το Φεστιβάλ Spider International Artistic Project στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Από το 2004 μέχρι σήμερα, έχει συνεργαστεί ως σκηνογράφος αλλά και ώς χορογράφος με ομάδες χορού και θεάτρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ άλλων: τον Βρετανό καλλιτέχνη και ερευνητή Ben Judd, τον Βρετανό χορογράφο Douglas Lee, την θεατρική ομάδα Futures Theatre Company του Λονδίνου, το Bird College του Λονδίνου, την Εθνική Λυρική Σκηνή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υπό διεύθυνση μπαλέτου Αντώνη Φωνιαδάκη, το Εθνικό Θέατρο, την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης, την Artius Dance theatre (επιχορηγούμενη ομάδα από το Υπουργείο πολιτισμού για το 2018 & 2019), την ομάδα ‘Λυδία Λίθος’, το Καλλιτεχνικό Δίκτυο ‘Κινητήρας’, την Βιομηχανική & το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, το Χοροθέατρο ART, την Smack Dance company, την χορευτική ομάδα ‘Χορευτές’, την ομάδα Σύγχρονου Χορού Χάρη Μανταφούνη. Η πιο πρόσφατη συνεργασία της ήταν με το Φεστιβάλ Αθηνών.
Δουλειές της έχουν παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στην Αθήνα (και την υπόλοιπη Ελλάδα), Κύπρο, Λονδίνο, Λίβερπουλ, Cardiff, Βιέννη, Βελιγράδι, Λουξεμβούργο, Βερολίνο, Πουέρτο Ρίκο, Πράγα, Μιλάνο.
Η Ευδοκία ζει μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου και ασχολείται και με τα δύο αντικείμενα των σπουδών της στην Αγγλία, Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.