ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Θανάσης Σολωμός – Σύγχρονο

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1974.
Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης ( Κ.Σ.Ο.Τ.).
Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια κλασικού , σύγχρονου χορού , αυτοσχεδιασμού και flamenco.
Έχει συνεργαστεί με τις εξής ομάδες : «ΑΙΡΕΣΗΣ» , «ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ» , «SINE QUA NON» , «ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΝΗΣΗ» , «ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ» του Χάρη Μανταφούνη , «ΟΜΑΔΑ ΕΔΑΦΟΥΣ» του Δ. Παπαϊωάννου , «ΟΜΑΔΑ ΣΧΕΔΙΑ», «ΟΜΑΔΑ ΗΩ» , «ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ» , «ΟΜΑΔΑ ΣΥΧΓΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ» της Λ. Ζαφειροπούλου , «ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑ» , «ΟΜΑΔΑ Χ-ART».
1998-Έλαβε μέρος στο CHOREO-CO-ORDINATION PROJECT που διοργάνωσε το ELIA DANCE SECTION στο Βέλγιο.
Έχει χορέψει σε φεστιβάλ χορού που διοργανώθηκε στο Kochi της Ιαπωνίας και παράλληλα παρέδιδε μαθήματα σύγχρονου χορού.
Από το 2003 έως και σήμερα είναι βασικό μέλος στο μπαλέτο της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Λ.Σ.). Έχει ερμηνεύσει Α’ και Β’ ρόλους VON ROTHBART, ΘΑΝΑΤΟ «CANTO GENERALE» , ΜΑΝΩΛΙΟ «ΖΟΡΜΠΑ» και ESCAMILLIO «CARMEN» όπου ήταν και βοηθός χορογράφου.
Tον Σεπτέμβριο του 2010 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον DANIEL LOMMEL.
Όπου και χόρεψε στο Museum of Modern Art (LAM) στην Lille. Και συνεχίζει μέχρι και σήμερα την συνεργασία με την ομάδα του « ΑΕΝΑΟΝ Χοροθέατρο ».
Έχει διδάξει σύγχρονο χορό σε ερασιτεχνικές και επαγγελματικές σχολές που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα , Θεσσαλονίκη , Πάτρα ,Τήνο και Κόρινθο.
Έχει διδάξει σύγχρονο χορό σε επαγγελματικές δραματικές σχολές.
Από το 2010 έως το 2013 Δίδασκε σύγχρονο χορό στο επαγγελματικό τμήμα και προ επαγγελματικό τμήμα της σχολής χορού της Ε.Λ.Σ.

Το 2012 παρουσίασε την χορογραφία του με τίτλο ¨ Παράλληλα ¨ το 2013 την χορογραφία του με τίτλο ¨ Παρέμβαση ¨ και το 2015 την χορογραφία του με τίτλο ¨ Existence / / Space ¨ στην βραδιά των Νέων Χορογράφων της ( Ε.Λ.Σ ).